Gluteenittomat, laktoosittomat ja vegaanillekin sopivat keksit ovat tuhtia tavaraa. Ne sopivat vaikkapa terveelliseksi välipalaksi energiaa ja ravintoaineita tuomaan. Raaka-aineet ovat hiukan eksoottisempia, mutta niitä löytyy ainakin ekokaupoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keksejä voi syödä sellaisenaan, tai nauttia hillotippasen ja tuoreiden marjojen kera.

Ohje:

3 dl maapähkinävoita

3 rkl oliiviöljyä tai muuta hyvälaatuista kasvisöljyä

4 banaania

3 dl rusinoita

2 dl lupiinijauhoja

2 dl kookosjauhoja

Ripsaus kanelia ja kaardemummaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Banaani kannattaa muusata haarukalla ja rusinat pieniä veitsellä tai saksilla. Pyöritellään pari pötköä, josta leikataan tasaisia kakkusia, ja muotoillaan pikkuleivät. Ennen tätä kannattaa ripotella pöydälle kookoshiutaleita, jotta taikina ei jää siihen kiinni.

Kekseistä tulee hyviä ilman leivinjauhoakin, mutta mikäli sitä haluaa lisätä, niin 1,5 tl on sopiva määrä.

Paistetaan noin kymmenen minuuttia 200 asteessa hiukan ruskeiksi.

 

Kirjoittanut

Virpi Piippo

Toimittaja, sairaanhoitaja ja kätilö. Sydäntäni lähellä ovat pienyrittäjät, ylipäätään ihmisten tarinat ja kohtalot. Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta terveydestä ja erityisesti kasvisruoista.