Punajuurten aika on käsillä, ja tätä rautapitoista juuresta kannattaa nauttia nyt monessa eri muodossa. Eksoottinen kookos ja kotoinen punajuuri luovat uskomattoman liiton, joka jättää suuhun ihanan maun ja vatsaan mukavan kevyen, mutta tyydyttyneen tunteen. Punajuuri-kookoskeitto sopii mainiosti niin arkiruoaksi kuin myös juhlien alkuruoaksi. Se on helppo ja nopea valmistaa. Nyt vain torille juuresostoksille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesällä juurekset kannattaa ostaa suoraan torikauppiaalta, silloin tietää mitä saa.

OHJE:

Pari litraa vettä

Noin kilo punajuuria

5 sipulia

5 valkosipulin kynttä

Muutama porkkana

Muutama peruna

Kookosmaitoa yksi tölkki

Ripaus suolaa

Kurkumaa ropsaus

Mustapippuria töpsäys

Tabascoa loraus

Keitä juurekset ja kasvikset pehmeiksi ja soseuta kaikki ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat sopivan paksuisen keiton. Koristele luonnon kukkasilla, vaikkapa maitohorsman kukilla ja lehdillä. Tarjoile hymyn kera.

Maitohorsman kukat ovat kauniita ja turvallisia koristeita.

 

Kirjoittanut

Virpi Piippo

Toimittaja, sairaanhoitaja ja kätilö. Sydäntäni lähellä ovat pienyrittäjät, ylipäätään ihmisten tarinat ja kohtalot. Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta terveydestä ja erityisesti kasvisruoista.