Kuivaharjausta helpompaa tapaa tuskin onkaan, jos haluaa kaunistaa ja virkistää itseään ilmaiseksi. Jo mummomme harjasivat itsensä napakoin ottein, ja palkaksi he saivat kimmoisan ja pehmeän ihon. Muutamaa yksinkertaista ohjetta noudattamalla kuivaharjauksesta saa kaiken hyödyn irti. Terveet elämäntavat ja kuivaharjaus saavat sinut hehkumaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pehmeää ja kaunista ihoa kehtaa esitellä.

Ihon kautta poistuu päivittäin peräti puolisen kiloa kuona-aineita. Ihon pintaan saattaa kertyä paksu kerros kuolleita ihosoluja, jotka tukkivat huokoset ja tekevät ihon harmaaksi ja elottomaksi.

Voimme auttaa elimistömme puhdistumista pitämällä ihomme huokoset avoimina. Se tapahtuu kuorimalla ja harjaamalla ihoamme päivittäin. Aikoinaan arvostettu terveysguru Paavo Airola vannoi kuivaharjauksen nimeen ja sanoikin, että se on miljoonan dollarin kauneuskikka.

Terveellinen ja puhdas ruoka auttaa pitämään ihon terveenä.

Terveellinen ja puhdas ruoka auttaa pitämään ihon terveenä.

KUIVAHARJAUS kannattaa suorittaa ennen suihkuun menoa luonnonharjaksisella harjalla, karhealla hansikkaalla tai  froteisella kintaalla. Jos harjassa on varsi, on selkäpuolelle helpompi ylettyä. Myös suositut Tangle Teezer -harjat sopivat hyvin kuivaharjaukseen, vaikka sen piikit ovatkin pehmeähköä muovia. Kannattaa kokeilla, minkälainen harja on itselle sopivin.

Kävele ja pidä itsesi aktiivisena, sekin edistää aineenvaihduntaa.

Kävele ja pidä itsesi aktiivisena, sekin edistää aineenvaihduntaa.

KUIVAHARJAUKSESTA on paljon hyötyä. Se kiihdyttää solujen uusiutumista ja auttaa kuolleita ihosoluja poistumaan ihon pinnalta. Ihohuokoset pysyvät avoinna ja tämä edistää kehon puhdistumista.
Kuivaharjausta pidetään myös tehokkaana selluliitin hoidossa ja ihon kiinteytymisessä, sillä se tasoittaa rasvamuhkuroita ja lihakset saavat samalla stimulointia. Rauhasten toiminta virkistyy ja immuunijärjestelmä vahvistuu.  Myös happi ja ravinteet pääsevät imeytymään kunnolla ihoon. Lymfanestekierto vilkastuu ja turvotus vähenee. Olo tulee vetreämmäksi ja kevyemmäksi. Iho kaunistuu.

Kaiken muun voi harjata, mutta kaula ja kasvot kannattaa jättää rauhaan, sillä niiden iho on herkempää ja ohuempaa. Rinnat kannattaa harjata hyvin hellävaroen.

Kaunis iho kerää katseita.

Kaunis iho kerää katseita.

HIERONTA TAPAHTUU rivakoin pyörivin ottein aina kohti sydäntä. Selluliittialueille voi antaa tehokkaampaa hierontaa. Harjaamisen voi aloittaa jalkapohjista ja edetä ripein pyörivin liikkein sääriä pitkin reisien yläosaan. Raajoja voi kuitenkin hieroa myös pitkittäisin vedoin alhaalta ylöspäin. Vatsa ja pakarat harjataan myös ja siitä siirrytään käsivarsiin, selkään, hartioihin, niskaan ja kaulaan. Rinnat harjataan kevyesti. Iho alkaa pian punottaa kauniisti. Kasvot voi hieroa vaikkapa vauvan hiusharjalla tai pelkillä sormenpäillä.  Hierontaan menee aikaa vain noin 5-10 minuuttia. Kiireinen voi hieroa kahdella harjalla yhtäaikaa, yksi harja siis kumpaankin käteen.

Vihreää nauttimalla ravitset solujasi.

Vihreää nauttimalla ravitset solujasi.

LOPUKSI suihku huuhtelee kuolleet solut iholta. Ota lämmin tai haalea suihku alkuun ja lopeta viileällä tai kylmällä vedellä, joka sulkee ihohuokoset ja virkistää. Halutessasi voit hieroa iholle öljyä, jossa on tippa tai kaksi lempituoksuasi aromaattista öljyä. Myös sauna ja kuivaharjaus on tehokas yhdistelmä. Sairaille, vuodepotilaille ja toipilaille kuivahieronta on erityisen ihana kokemus. Muistathan, että tulehtunutta ja rikkinäistä ihoa ei saa käsitellä mitenkään.

Aina ei tarvita kalliita kauneushoitolan palveluita. Kauneus on jokaisen meidän tavoitettavissa.

kansisääri

Kuivaharjaus auttaa myös pitämään aineenvaihduntaa vilkkaana.

Kirjoittanut

Virpi Piippo

Toimittaja, sairaanhoitaja ja kätilö. Sydäntäni lähellä ovat pienyrittäjät, ylipäätään ihmisten tarinat ja kohtalot. Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta terveydestä ja erityisesti kasvisruoista.