Mikäpä on ihanampaa kuin nautiskella syksyn sadosta, joka tulee lähipellolta pöytään. Juureksista on helppoa tehdä ruokaa, ja se on myös ravitsevaa sekä kuitupitoista. Tämä ateriakoonaisuus on vegaani, mutta mikään ei estä vaihtamasta oliiviöljyä voihin ja soijajogurttia luonnonjogurttiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvitset ateriaa varten:

Palsternakkaa

Selleriä

Soijajogurttia

Limeä

Valkosipulia

Sipulia

Puolukkasurvosta

Hapankaalia

Auringonkukansiemeniä

Tomaattia ja kurkkua

Oliiviöljyä ja suolaa

Mukulaselleri ja palsternakka ovat aromikkaita.

Mukulaselleri ja palsternakka ovat aromikkaita.

Kuori ja paloittele juurekset.

Kuori ja paloittele juurekset.

Paista juuresviipaleet öljyssä kummaltakin puolelta. Ripsauta hiukan suolaa päälle, lisäksi auringonkukan siemeniä ja chiliä.

Paista juuresviipaleet öljyssä kummaltakin puolelta. Ripsauta hiukan suolaa päälle, lisäksi auringonkukan siemeniä ja chiliä.

Lisää soijajogurttiin (2 dl) muutama valkosipulinkynsi ja lime.

Lisää soijajogurttiin (2 dl) muutama murskattu valkosipulinkynsi ja lime.

Silppua sipulinvarsia joukkoon.

Silppua sipulinvarsia joukkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asettele annos kauniisti ja nautiskele hyvien ystävien tai perheen kanssa. Tämä on kotimaista lähiruokaa. Hyvää ruokahalua!

PALSTERNAKKA on porkkanan sukulaiskasvi. Se on terveellistä purtavaa. Kaliumia palsternakassa on enemmän kuin perunassa. Palsternakka on myös erinomainen kuidun lähde.

Palsternakassa on monia kivennäisaineita ja vitamiineja enemmän kuin porkkanassa, vain karoteenia on niukasti.

MUKULASELLERI sisältää paljon ravintokuituja, jotka tehostavat ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa. Lisäksi ne alentavat veren kolesterolipitoisuutta. Selleri sisältää runsaasti vitamiineja, proteiineja sekä kivennäisaineita, kuten kaliumia, magnesiumia ja fosforia.

Kirjoittanut

Virpi Piippo

Toimittaja, sairaanhoitaja ja kätilö. Sydäntäni lähellä ovat pienyrittäjät, ylipäätään ihmisten tarinat ja kohtalot. Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta terveydestä ja erityisesti kasvisruoista.